Продължете към съдържанието

Ти си софтуерен инженер? Опитай терапия във флотационна капсула.

Ако професията ти е софтуерен инженер, тогава задължително трябва да опиташ терапия във флотационна капсула.

Въведение – Хората използват флотация / сензорната депривация, за да изключат почти всички стимули от околната среда (визуални, светлинни, тактилни, звукови). По този начин се преминава от бета мозъчни вълни (нормално състояние) към алфа (състоянието на обучение, учене, възприемчивост) до тета (дълбок сън). Процесът на отпускане наподобява медитация, но е много по-бърз и лесен за усвояване. Не се налага да стоим прави в неудобна, болезнена за гърба и ставите позиция, опитвайки се да изолираме дистракторите около нас.

Как флотацията засилва състоянито на медитация?

Целта, както при флотация, така и медитация е да се генерират тета вълни. Това е мощно състояние на ума, което се проявява като слухови или визуални халюцинации и в него можеш да чуеш подсъзнанието си,. Монасите с години се обучават на това състояние на майндфулнес, докато съзнанието им е будно. Нашето тяло минава през този процес всяка вечер – имаме слухови и визуални проблясъци, но много бързо изключваме и се унасяме в сън. Момента, в който се стряскаме в просъница, е проблясъка на тета състоянието на мозъка ни. В капсулата за сензорна депривация сме съзнателно будни наблюдавайки подсъзнанието ни.

Няма нужда да практикуваш с години, само 3 сесии терапия във флотационна капусла и се превръщаш в професионалист.

Да дадем път на новото.

Подсъзнанието ни е мощен супер компютър, който постоянно събира, обработва, изчислява и изгражда модели и връзки, по-бързо, от колкото можем съзнателно да възприемем. Мисля, че това е естествена предпазна мярка, за да не се побъркаме. Представи си, че имаме силата да се потопим в съкровищата на съхранената в подсъзнанието ни информация. Случвало ли ти се е да имаш “gut feeling”, усещане, че знаеш какво е редно , но не използвайки рационалното мислене, а интуицията си? Вярвам, че това е резултатът от цялата обработка на подсъзнаваното, която си поправя път към съзнанието.

Предимствата от флотацията за софтуерните инженери:

  • стимулира производителността

  • подобрява когнитивните функции на мозъка

  • подобрява паметта, креативността, бързината при взимане на важни решения

  • понижава производството на стрес хормона кортизол и съпътстващите го болести

Защо трябва да практикуваш флотация, ако си софтуерен инженер?

Тялото и ума са много заето и шумно място. Знаеш колко деструктивен и разсейващ може да бъде шума за продуктивността на работното място и колко много имаш нужда от тихо пространство, за да твориш – особено, ако си софтуерен инженер. Точно за това предпочиташ да работиш нощем, потъвайки в кодирането. Познато чувство нали? Да, обаче за здравето този начин на живот не е полезен, тъй като се нарушава естествения жизнен цикъл на организма ни. Решението е терапия във флотационна капсула чрез, която да успокоиш ума и тялото си и да се потопиш в съзнанието си – твоят супер компютър.

Сензорна депривация в 0 % гравитация.

Флотационната капсула моментално изолира всички дразнители от околната среда, което предразполага тялото и ума ни към дълбока релаксация и медитация. Средата, която се пресъздава е без светлина, допир, звук и гравитация и наподобява майчина утроба, което дава възможност да се насочим навътре в себе си и да изследваме подсъзнанието ни. Или иначе казано, да се потопим в скритите дълбини на ума, които не са достижими, когато сме в будно състояние.

Ползите от дълбоката физическа и психическа релаксация от ежедневния стрес, в който живеем, са многобройни. Без значение дали управляваме бизнес, пишем код или придобиваме нови знания и умения, флотацията ни помага да се справим с напрежението и дистреса бързо и ефективно.

Често клиенти флотират, за да могат да вземат навременни и адекватни решения в работата, други за отмора. Каквато и да е нуждата на човек едно е ясно: флотацията е научно откритие на световно известения психотерапевт и учен Джон Лили, който е предвидил, че след навлизането на технологиите в ежедневието ни, човечеството ще има неистова нужда от самопомощ и дълбока връзка, не с компютъра, а със себе си.

Доказано чрез проучвания.

Доказано научно изследване на Станфордския университет върху монаси гласи следното: честото прекарване на време в медитативно състояние, създава модели на поведение,чувство за сигурност и спокойствие, когато взаимодействаме с хора от заобикалящата ни среда. Докато хората прекарваме по-малко или никакво време в медитация, хората са по-притеснителни и имат повече страхове, тъй като възприемат света с дясната хемисфера на мозъка.

Ти си софтуерен инженер?

Запази си час за флотация в Морска къща: www.seahouse.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *