Продължете към съдържанието

На море в София? Да, и то още днес!

Всеки от нас копнее целогодишно за морето. За някои това е време за релакс, за някои е период на интензивно подсилване на имунитета и подготовка за зимните месеци.

Ние, от холистичен център „Морска къща“ пренесохме морето в София. Нашата мисия е Здравето – по-добро качество на живот, по-здрави деца, по-щастливи родители.

Знаете ли, че има технологии, които позволяват това да се случи и в градски условия независимо от сезона? Вече можете да се възползвате от полезните свойства на морския климат в холистичен център “Морска къща” и технологията “Sea Climate”, чрез която в рамките на 15 минути престой в стаята се вдишват 5 милиона отрицателни йони (за тези минути, прекарани до морето вдишваме само 5000). В организма постъпват концентрирано множество микроелементи, засилва се чувството за свежест и лекота, дихателните пътища се пречистват, а ако страдате от бронхит, ларингит, фарингит, синузит, мигрена и/или алергии, веднага ще почувствате облекчение.

Морска стая и/или солна стая

Морската стая не е солна стая. В нея няма сол. И двете стаи и технологии гарантирано помагат. Препоръчваме ви да опитате и двете.

Как действа сертифицираната технология?

В морската стая се използват две различни апаратури, които работят едновременно. Тази технологична особеност дава основната разлика със солната терапия. И двете машини, които се използват при морската терапия са немски и се използват от белодробни клиники в по-големите градове в Германия, както и в редица офиси.

Едната апаратура образува мъгла от сол от Мъртво море с концентрация 5% посредством ултразвук в помещението и по този начин въздухът се насища със следните микроелементи: вода, солен разтвор, магнезий, натрий, калиев хлорид, натриев фероцианид хром. Втората апаратура преобразува въздуха в помещението в отрицателно зареден чист кислород.

Разковничето е в солта, кислорода и отрицателната йонизация!

Ползи от солта

Солта е доказано незаменим за тялото микроелемент (лечебно средство от хилядолетия) – регулира кръвното налягане, баланса на водата и хранителните вещества. Ето защо в морската ни стая се образува мъгла от сол от Мъртво море, лесна за вдишване поради химичното си състояние.

Солта пречиства дихателните пътища, подобрява състоянието на кожата, има противовъзпалителен и изчистващ бронхиалния мукус ефект, снабдява тялото с ценни минерали и микроелементи, помага при бронхит, ларингит, фарингит, синузит и мигрена.

Кожата е най-големия орган в тялото ни, а солта е естествен антисептик и действа противовъзпалително и заздравяващо. Изключително добре се повлияват състояния като атопичен дерматит, псориазис и акне.

Предимства на кислорода

Концентрираният кислород подобрява физическата и психическата активност, стимулира силата на съсредоточаване, благоприятства мозъчната дейност и укрепва имунната система, подпомага обмяната на веществата по време на дишането и подобрява съня.

Влияние на отрицателните йони

Според учените отрицателните йони подпомагат алфа вълните на мозъка и увеличават тяхната амплитуда. Отрицателната йонизация пречиства вдишания въздух от замърсяващи частици и повишава  капацитета на усвояване на кислорода, като подобрява метаболизма. Йонизацията на въздуха е процес, подобряващ неговите качества и свойства и укрепващ здравословното ни състояние. Доказано е, че отрицателно заредените йони имат благотворно влияние върху човешкия организъм и най-вече:

– увеличават насищането на кръвта с кислород;
– влияят положително върху централната нервна система;
– регулират кръвното налягане;
– повишават съпротивителните сили и устойчивостта на организма срещу инфекциозни заболявания.

За кого е подходяща Морската стая?

Морската ни стая е единствена по рода си в България, а всяка сесия е индивидуална: за възрастни хора продължителността е 30 минути, а за дечица е 20 минути. Причината сесията за най-малките ни клиенти да е по-кратка е, че техният капацитет на прием на кислород е в пъти по-голям от този при по-големите хора. Стаята е с изградена вентилационна система, като по този начин, освен че кислородът се филтрира по време на сесиите, се пречиства и проветрява след всеки клиент за още по-голяма сигурност и стерилност.

Независимо дали се нуждаете от повече концентрация на работното място, от профилактика или превенция на респираторни заболявания, или искате да се подготвите по-добре преди някакъв вид физическо натоварване, морската стая е мощно средство за по-добро здраве.

Морската стая е и място за релакс и почивка. Съчетаваме природата и високоефективния климат, като ви спестяваме време, средства и усилия.

Запази своя час!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *