Продължете към съдържанието

Виняса Флоу Йога с Дея

  1. Индивидуални практики Виняса Флоу Йога с Дея за начинаещи и напреднали в морска стая всеки вторник и четвъртък от 8:00 и 12:00 часа: 60 мин. – 45 лв.
  2. Групови практики от по 5 човека Виняса Флоу Йога с Дея за начинаещи и напреднали всеки вторник и четвъртък от 8:00 и 12:00 часа – 60 мин. – 12 лв.

 

Виняса е серия от последователни йога асани, свързани с ритъма на дъха. Ключови думи са преливане, флуидност, непрекъснатост, интегриране, промяна, ритъм и развитие. Така практиката се превръща в непрекъснат поток от преливащи асани и често е наричана Виняса Флоу. Обикновено вдишването е свързано с отварящи движения нагоре и влизане в позите, а издишването с усуквания, движения надолу и излизане от позите.

Санскритската дума „виняса“ е образувана от частицата „ви“, която означава „по специален начин“, и наставката „няса“ – „поставям“. Значението на термина само по себе си насочва към стремежа за осъзнати движения, свързани с ритъма на дъха.

Практикуването ще Ви помогне да събудите виталността си и да загреете тялото, като в същото време развиете сила и гъвкавост. При редовна практика на Виняса Флоу Йога ще усетите подобряване на здравословното състояние, освобождаване от токсините, така че тялото да е по-малко натоварено, органите здрави, а умът чист.

Едни от най-големите ползи при практикуването на Виняса Флоу Йога са повишена концентрация, подобряване на функциите на хормоналната система повишаване на имунитета на организма, заздравява и повишава подвижността на ставите, подобрява кръвообрашението и храносмилането, повишава устойчивостта на организма към умора и депресии, и други. Виняса Флоу Йога води до подобряване на качеството на живот и Ви кара да се чувствате по-енергични и по-млади.

“Старая се да възприемам Йога философията като начин на живот и да постигам хармония и баланс в личния си живот” – Деяна Иванова